SBPS eBuku 1 – Penyata Penyesuaian Bank

Jika ada sebarang komen, teguran, pembetulan mahupun penambahan untuk tajuk ini, sila tinggalkan komen anda di sini.

SBPS ebuku 1 – Penyata Penyesuaian Bank – muatturun di sini (Mediafire) atau di sini – (Fail besar >1.7Mb). Bersabar ajelah.

Kalau artikel ini bermanfaat kepada anda, sila tinggalkan mesej juga.

18 responses

  1. sifu2b, tak dapat nak buka pun.

  2. terima kasih sifu,
    artikel ini telah dapat membantu saya untuk lebih memahami ttg PPB.
    adakah sifu akan buat nota untuk bab-bab lain juga?

  3. Ya Ash07. Sememangnya saya merancang untuk terus menulis beberapa buah lagi ebuku. Ebook seterusnya mungkin tentang akruan, penutupan akaun.

  4. makaseh… tak tau pulak ada cikgu yg rajin online mcm sifu ni yea.🙂

  5. saya sangat bermasalah dalam membuat akaun bahagian ini. penyata penyesuaian bank salah satu tajuk yang paling tidak diminati oleh pelajar. sifu ada petua untuk menguasai tajuk ini. mohon diperturunkan. terima kasih banyak. goodluck.

  6. Dah baca ebuku di atas? Ambil perhatian kpd urutan bulan yang sifu sediakan. Ia boleh memahamkan Erissa

  7. Terima kasih sifu.

  8. Erissa,
    Glad to help you.

  9. kenapa saya tak dapat cari definisi perakaunan awalan dalam bahasa melayu?

  10. thanx 4 that info….ia sgt berguna…

  11. sifu..asal ssah sgat nk print nota ni??!!

  12. SIFU..sy nak cari nota ting 4 n 5..da jmpa kat laman web scribd tp sume nota xley nak print..sifu ada nota y senag tuk print x???

  13. saye nak tahu tentang prinsip catatan beregu.

  14. Asma92,
    Susah? Mungkin sebab saiz fail tu agak besar dan ia adalah PDF dengan imej berwarna resolusi tinggi.
    Nota ringkas tapi lengkap boleh diperoleh dari rakan guru sifu, Cikgu Sila di sini. Nota Cikgu Sila banyak dimuatturun dan amat sesuai untuk semua pelajar Prinsip Perakaunan.
    Link langsung Nota Cikgu Sila di sini, Nota Tingkatan 4 | Nota Tingkatan 5.
    Lawati juga blog beliau untuk maklumat semasa berkenaan subjek kami.

    Meeya,
    Apa kata awak tanya di sini, Segmen Soal Jawab atau sifu gelar Interaksi Guru-Pelajar Akaun. Ini adalah link singkat – https://sifu2b.wordpress.com/interaksi-guru-pelajar-akaun/ , sila klik untuk lompat ke segmen tersebut. Sifu akan jawab di bahagian yang sesuai, iaiatu bahagian pengenalan

  15. Thx sifu2b😀 It does help me a lot !

  16. Hello There. I discovered your blog the usage of msn.
    This is an extremely neatly written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: