Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2010

Ucapan ini ditujukan kepada semua pengunjung blog yang menyokong keberterusan blog ini. Kepada anak-anak didik ku-dulu dan kini, jangan lupa jaga keselamatan sambil beraya.

Juga kepada semua guru perakaunan seluruh Malaysia.

Tidak lupa juga kepada rakan-rakan ‘guru-blogger’ iaitu Cg Narzuki, Cg Sila, Cg Awang, Cg Muhammad, Cg Hamidon dan ramai lagi.


SEPTEMBER 2010

4 responses

  1. Selamat Hari Raya Aidilfitri
    maaf zahir dan batin.

  2. Selamat Hari Raya kepada semua rakan seperjuangan…Maaf Zahir Batin.

  3. salam sifu, pertama maaf amat sangat kerana menggunakan posting ucapan raya sebagai medan untuk bertanya. Saya telah membelek posting tentang matrikulasi, dip akaun dan seangkatannya dan amat menarik jawapan sifu. Soalan saya, kalau dapat harakah dapat dihantar ke emel saya: Anak sulung saya bakal menduduki SPM 2010 tidak lama lagi, dia kini adalah pelajar MRSM. Minggu lalu, para pelajar cemerlang MRSM termasuk anak saya telah ditawarkan: Program Skim Cemerlang Dalam Negara Mara; i. Trek Pantas Perakaunan (Diploma 2 tahun, Ijazah MACPA 2.5 tahun), ii. Trek Pantas – CBA-CIMA (sijil CBA 1 tahun, profesional CIMA 2.5 tahun) dan iii. Trek Pantas CAT-ACCA (sijil CAT 1.5 tahun dan profesional ACCA 2 tahun) semua pengajian ini akan dibuat di UITM. So musykil, mana satu yang berbaloi dan perlu dipilih. Kalau ikut kesukaan, anak bercita-cita nak sambung pengajian dalam bidang actuari DAN ingin mencuba biasiswa MARA selepas dapat keputusan SPM. Namun, dimaklumkan selepas keputusan SPM akan dapat banyak saingan terutama daripada pelajar2 KPM dan beliau bimbang tidak akan mendapat tawaran kelak. So apakah perlu rebut peluang yang diterima ini dan jika ya, mana satu yang terbaik atau lupakan dan tunggu selepas dapat result SPM kelak? Mohon sangat idea SIFU! TQ.

  4. mohd khalil :
    salam sifu, pertama maaf amat sangat kerana menggunakan posting ucapan raya sebagai medan untuk bertanya. Saya telah membelek posting tentang matrikulasi, dip akaun dan seangkatannya dan amat menarik jawapan sifu. Soalan saya, kalau dapat dapat dihantar ke emel saya: Anak sulung saya bakal menduduki SPM 2010 tidak lama lagi, dia kini adalah pelajar MRSM. Minggu lalu, para pelajar cemerlang MRSM termasuk anak saya telah ditawarkan: Program Skim Cemerlang Dalam Negara Mara; i. Trek Pantas Perakaunan (Diploma 2 tahun, Ijazah MACPA 2.5 tahun), ii. Trek Pantas – CBA-CIMA (sijil CBA 1 tahun, profesional CIMA 2.5 tahun) dan iii. Trek Pantas CAT-ACCA (sijil CAT 1.5 tahun dan profesional ACCA 2 tahun) semua pengajian ini akan dibuat di UITM. So musykil, mana satu yang berbaloi dan perlu dipilih. Kalau ikut kesukaan, anak bercita-cita nak sambung pengajian dalam bidang actuari DAN ingin mencuba biasiswa MARA selepas dapat keputusan SPM. Namun, dimaklumkan selepas keputusan SPM akan dapat banyak saingan terutama daripada pelajar2 KPM dan beliau bimbang tidak akan mendapat tawaran kelak. So apakah perlu rebut peluang yang diterima ini dan jika ya, mana satu yang terbaik atau lupakan dan tunggu selepas dapat result SPM kelak? Mohon sangat idea SIFU! TQ.

%d bloggers like this: