SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI SEPTEMBER 2009


SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI kepada rakan guru di SMK Putatan, pelajar-pelajar Prinsip Perakaunan 5 Al-Razi dan 5 al-Khawarizmi di bawah bimbingan saya.

Ucapan Aidil Fitri juga ditujukan kepada rakan blog/komuniti blog prinsip perakaunan iaitu Cikgu Narzuki, Cikgu Rusilawati Moin (Cikgu Sila), Cikgu Mohammad Said, Awang Shukri Awang Suut, Cikgu Hamidon (dah lama tak dengar khabar), dan ramai lagi kenalan internet dari kalangan guru juga.

Tidak ketinggalan ucapan Aidil Fitri untuk SEMUA GURU PRINSIP PERAKAUNAN NEGERI SABAH.

Semoga kita semua meraihkan ‘Hari Kemenangan’ di bawah naungan rahmatNya sentiasa. Amin.

Jika sudi, bolehlah tinggalkan ucapan raya di bawah ini (ruangan komen). Terima kasih dan ceria selalu.

Advertisements

11 responses

  1. Saya pun mengucapkan selamat hari raya kepada rakan- rakan blog prinsip perakauan terutama Tuan kerana linkkan blog tuan dengan blog saya serta rakan-rakan yang sudi berkongsi bahan prinsip perakaunan dengan saya. Tq very much. Maaf zahir batin.

  2. Terima kasih Cikgu Mohammad. Selamat hari raya, maaf zahir dan batin.

  3. salam sifu,

    rasanya masih tak terlambat nak ucapkan selamat hari raya kepada sifu dan keluarga… terima kasih di atas kiriman kad raya…
    rakan seperjuangan.. harapan terus boleh bekerjasama smpi bila2…

    semoga terus berjaya…

  4. Saya doakan perkara yang sama keapda Cg Sila sekeluarga.

  5. Assalamualaikum sifu..

    saya tidak tahu di mana harus post comment ni. Tapi saya merupakan lepasan spm tahun ni. Saya mengambil aliran sains agama. Saya tahu kemampuan saya bukan di situ tetapi hendak menukar aliran rasanya sudah terlambat. Jadi saya meneruskan sahaja aliran sains tu.

    Keputusan percubaan sangat mengeceakan. Subjek Addmat, fizik kimia dan biology saya dapat semua lebih kurang dua puluh lebih sahaja.

    Saya risau keputusan spm saya, saya akan gagal juga. tetapi selepas spm saya hendak menukar ke bidang agama. Jika saya gagal subjek sains tu, adakah ada peluang untuk saya masuk ke IPTA untuk aliran agama? Kerana syarat am ke IPTA mestilah lulus SPM. Apakah maksud lulus SPM tu? Adakah semua subjek tidak boleh ada yang gagal.

  6. Assalamualaikum sifu..

    Saya lepasan spm 2008 dn d sini saya srtakn reslt spm 2008 saya,,

    bm 3b
    bi 7d
    mt 5c
    pi 4b
    tswr 4b
    sj 6c
    est 6c
    chem 7d
    bio 7d
    add mt 9g
    fzk 8e

    saya ada mndapat tawaran dr ipts, namun sya x brminat dgn bidng2x yg ditawarkan dn kos y mhl. saya ada mndapat msk ke T.6 last year, namun slps 2 minggu, saya mndpt twrn pra diploma sains uitm. Namun saya x dpt promote ke dploma coz x mncapai pointr. saya brcdng tk mngmbil spmu utk suma sbjk sains dn bi pd tahun ni, krana saya brminat dlm biomedicine.Saya ingin mminta pndangan sifu mngenai hal ini.Dn jika mndpt result yg cmerlng, adakah calon spmu dpt mngikuti progrmm asasi sains d ipta. sprti uiam?
    Harap sifu dt mmbantu, trima kasih..

  7. on the contrary, it isnt impossible for an individual of my age group to make it . i couldnt reply to the other post so im posting it here . i know when im being mocked, and i dont fancy the idea that youre taking this as a joke and laughing at the paradox of the idea that someone is way more successful then you are even right now . okay, here goes, simple math, lets take shisha stalls, something as mere and simple as that for an example . if i can sell 55 “bongs” per day on the average . taking into account of the ten to twenty “bong” difference on weekdays and weekends and each of them roughly costing about RM 10 that would sum it all up to RM 550 a day and RM 16500 a month . now, imagine yourself having several of those in various locations . you can do the math, i assume . i explained this to you sir, because all this while i’ve been living in the shadows of my fathers success, you may think this has no relevance but i’ve pulled in some big cash and never gotten any credit for any of this and i certainly dont need your sarcasm . i wanted to come here for your advice of what to acctually do and to take, but unfortunetely was laughed at . it doesnt matter really, anyway i’ve been following up on your posts for two years now and it really helped . on behalf of all the readers i would like to thank you for the tips you gave and i wish the best for you and your family . assalamualaikum

  8. Okay, daniel (the Anonymous),
    First, never cross in my mind that your previous comment are actually serious. Once in a while I do receive comment or question from visitors that sound-childish, cynical and/or just play around. usually it will go to spam box, but seldom published. For not knowing you, and for using anonymous, I take it as a cynical writings to a person like me, teachers, that will truly will not able to live with 5 to 6 figures a months. I’m imagining 6 figures as RM111,111, or even 5 digits 11,111! That is a lot of money!
    Second, if you really serious, that the thing you mentioned above are actually honest, then I can only say good for you. I believe with that much of money, you can earn yourself golden opportunity to study in local U or overseas. I don’t think it is even appropriate for you to apply for scholarship, instead, let others, the not so lucky but bright student, take your part. Assuming you can get scholarship or loans from the JPA, knowing how well you already are, it would be humane if you let go the opportunity and let the poor, pedalaman guy get that.
    I myself just a teacher, teaching outskirts, where majority of the students are bumis with not so lucky background, and I too came from poor family. I will never imagine I can cope with your luck, unless I throw away my principles (non-smoking) and venture to the same business as yours.
    Whatever it is, seriously, I think you can apply for degree in accounting, probably in IPTS directly from SPM level. However, as for IPTA, it is not possible. SPM holder will have to get at least foundation level or any pre-degree certificates, diploma for examples or STPM.
    So, Daniel, good luck on your enterprise, and of course good luck on your study. Love your enthusiasm and business experience, very rare I know youngster like you, and probably you are the first.

  9. khairuummah77

    Madrasah Khairu Ummah

    Kami memerlukan sumbanggan anda untuk menjayakan pembenaan pondok ini. #Segala sumbangan hendaklah disalurkan melalui Bank Muamalat Malaysia Berhad No akaun : 0302-0000656-71-8 dan Maybank Islamic Berhad No akaun: 55310 4411 805 di bawah nama:-PERTUBUHAN UMAT CEMERLANG KELANTAN (KHAIRU UMMAH).

    Sila Layarai – http://khairuummah77.wordpress.com/

  10. I always emailed this blog post page to all my contacts, for
    the reason that if like to read it afterward my friends will too.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: