SELAMAT HARI GURU

Tarikh bertuah, 16 Mei. Hari untuk guru-guru meninjau semula (muhasabah diri) tentang kenapa kita memilih kerjaya guru walaupun mengetahui banyak lagi ruang dan peluang yang sengaja kita lepaskan untuk berjaya dalam bidang lain. Kepada rakan-rakan guru, terutamanya yang kerap mengunjungi blog ini, Selamat Hari Guru. Teristimewa kepada rakan guru yang banyak menyumbang idea dan sokongan serta sumbangan bahan, Cikgu Hamidon, Cikgu MNY, dan beberapa orang lagi yang dikenali melalui ‘nickname’ di blog ini. Begitu juga dengan semua rakan sekerja. SELAMAT HARI GURU. Hari ini hari kita, hari kerjaya kita.

Kalau sifu pula, hari ini bolehlah dikategorikan sebagai hari kegembiraan, terharu dan kesedihan sifu. Gembira kerana sifu masih waras dan masih bermotivasi melakukan kerjaya ini, terharu kerana pelajar gembira bersama kita dan masih ada bekas pelajar yang mengingati diri ini, dan sedih kerana disebalik tugas ini yang tak pernah berakhir, guru-guru masih bergelut dengan persepsi negatif dari segelintir masyarakat.

We don’t work as a teacher, we love to teach and anything else is just a needs to success as a father/mother and/or a husband/wife.

TEMA TAHUN 2008 : GURU CEMERLANG NEGARA TERBILANG.

5 responses

 1. saye nak ucapkan selamat hari guru…
  semoga tros sukses…
  jasamu sntiase dikenang…

 2. Mell,
  Terima kasih.

 3. smk baru miri sentiasa dlm kenangan…terima kasih kpd guru2 yg byk memberi dorongan…tunjuk ajar dan nasihat cikgu2 semua msh sy igt shingga kini..terima kasih kerana mendidik sy shingga sy bjaya menjejak kaki ke menara gading..

 4. when im talking bout teachers day……….i remember the good ol’ days……..

  …..kekekekekekeke

 5. saya ingin mengucapkan selamat hari guru buat semua warga pendidik..terutama sekali guru2 yang mngjr sya ktika wktu sklh rndh..jasamu akan ku kenang smpi bila2..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: